Opgericht

Hengelsportvereniging De Waalkanters is in maart 1960 opgericht door een tiental zeer fanatieke hengelaars in café Den Hommel aan de Ambthuisstraat 1 te Druten. HSV De Waalkanters is inmiddels uitgegroeid tot één van de grotere hengelsportverenigingen in Maas en Waal.
HSV de Waalkanters heeft momenteel een leden aantal van plusminus 300 leden incl. jeugdleden. Verder heeft de vereniging een bestuur van 7 personen, 1 administratief-secretarieel medewerker, en twee commissies; wedstrijdcommissie en jeugdcommissie.

Verder beschikt de vereniging over vier prachtig gelegen viswateren die allen goed per auto en fiets bereikbaar zijn en waarin voldoende vis aanwezig is van allerlei maten en soorten. Ook karpervissers kunnen aan hun trekken komen.

Rest nog te vermelden dat de vereniging staat ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 40144211.

Aangesloten bij Sportvisserij Nederland en Hengelsport Federatie Midden Nederland.